Waarom Poll Dorset?

De Poll Dorset is een veelzijdig ras. Het is zeer vruchtbaar, produceert veel melk en geeft ook een hoge kwaliteit vlees en wol.

 

onderdelen van een schaap

Klik op afbeelding voor een vergroting.

Verkoop


Regelmatig hebben we Poll Dorsets te koop, zowel voor het fokken als voor de slacht. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Ook voor importadvies kunnen wij je adviseren.
In oktober 2018 hebben we zo'n 51 Dorset naar Nederland gehaald. In de planning staat dat we in mei 2019 nog een transport organiseren.

 

We kunnen je ook in contact brengen met andere fokkers van de VSS voor Poll Dorsets met stamboekpapieren.

 

                                        LAMSVLEES

lamsworst

 

Naast de verkoop van levende have verkopen we ook lamsvlees, meestal in de periode juni/augustus. Onze lammeren worden zonder preventieve medicijnen gefokt. Door regelmatig te verweiden hoeven wij bijna geen ontwormingsmiddelen te gebruiken. Een half of heel lam kan besteld worden. Vul voor bestelling de bestellijst in. Houd er rekening mee dat er beperkte voorraad is.

In overleg kan het slachtgewicht bepaald worden. Zuiglammeren worden doorgaans met drie maanden geslacht en wegen geslacht zo'n 15-18 kg. Lammeren van zo'n 4 à 5 maanden wegen geslacht zo'n 18-20 kg.

Bestellijst

Bestellijst lam

 

 

 

 

 

Onze gegevens